Svečano otvoreni XVIII sportski susreti uposlenika i službenika IZ-e u BiH

Svečano otvoreni XVIII sportski susreti uposlenika i službenika IZ-e u BiH

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sinoć su na malonogometnom stadionu u sportsko-rekreativnom centru „Midhat Hujdur Hujka“ u Mostaru počeli XVIII sportski susreti službenika i uposlenika Islamske zajednice u BiH.

Susrete je svečano otvorio mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović izrazivši nesebično zadovoljstvo što se susretu održavaju u, kako je kazao, gradu dobrih ljudi, gradu patriota koji brane čast i ponos, dostojanstvo bošnjačke zajednice, naroda i drave Bosne i Hercegovine. „Mostar je više od grada. Mi ove susrete doživljavamo kao jedan važan društveni, sportski, rekreativni događaj. To za Mostar i Hercegovinu ima veliki značaj. I stoga smo uz pomoć naših saradnika i prijatelja  ovim susretima dali na značaju, stavili na raspolaganje resurse koje smo mogli, nastojeći da susreti budu na nivou renomea imama i Islamske zajednice“, kazao je muftija. Za doprinos u organizaciji posebno se zahvalio Sportskom savezu Grada Mostara i Medžlisu Islamske zajednice Mostar. Proglasivši susrete otvorenim muftija je izrazio nadu da će  susretima biti ojačan duh zajedništva, patriotizma, državnosti i državotvornosti.

Na susretima, koji će trajati do 4. avgusta, takmičit će trinaest ekipa u nekoliko atletskih i timskih sportova. Predsjednik Udruženja Ilmijje Mensur ef. Pašalić u svom govoru akcentirao je značaj i ulogu reprezentacije Ilmijje u futsalu koja posljednjih godina učestvuje na različitim turnirima u BiH i pokazuju javnosti da su imami dobri i uzorni, ne samo u svom poslu, već i sportu gdje unose novu energiju i nove ideje. „Naša bošnjačka dijaspora koja djeluje u šesnaest država i tri kontinenta nam je također jako važna. Očekujemo da će njihovo učešće na ovim susretima dodatno motivirati sve naše zajednice da ojačaju našu porodicu imama  i uposlenika Islamske zajednice koju mi čuvamo, njegujemo i izgrađujemo“, kazao je ef. Pašalić.

Svečanosti otvorenja susreta prisustvovali su predsjedavajući Parlamenta Predstavničkog doma F BiH Edin Mušić, predsjedavajući Skupštine HN kantona Šerif Špago, potpredsjednik Sabora IZ-e u BiH Ramiz Jelovac i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

H.E.