Udruženje ilmijje Kotor Varoš osudilo napad na Miralema ef. Avdića

Udruženje ilmijje Kotor Varoš osudilo napad na Miralema ef. Avdića

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Mjesni odbor udruženja ilmijje Kotor Varoš i Okružni odbor ilmijje Banja Luka najoštije osuđuju prijetnje i provokacije upućene imamu džemata Kotor Miralem-ef. Avdiću i džematlijama džemata Kotor, a nakon vaterpolo utakmice Srbija – Hrvatska kada su navodni navijači skandirajući pogrdne parole uznemiravali stanovnike naselja Kotor, a i narušile privatni posjed imama i ispred njegove kuće uzvikivali iste te parole.

Ovakvo ponašanje posebno osuđujemo i iz razloga što je Miralem efendija dijete čiji otac je streljan od strane četnika nedaleko od njegove kuće i što je on sam prošao golgote zbjegova, skrivanja po šumama i unatoč svemu vratio se u svoj džemat i na svoje ognjište, navodi se u saopćenju koje potpisuje Nijaz ef. Duzan.

– Udruženje Ilmijje je bilo i biće uz svoje članove i u potpunosti podržava Miralem-ef. Avdića u njegovom radu, ali isto tako čvrsto stojimo i uz sve naše džematlije i povratnike na svoja ognjišta. Od nadležnih očekujemo da u što skorije vrijeme otkriju počinitelje kako se ovakve nemile scene više ne bi ponavljale – zaključeno je u saopćenju.