SEMINAR “IMAMSKI POZIV, VJERSKI RADIKALIZAM I NASILNI EKSTREMIZAM” U BUGOJNU

SEMINAR “IMAMSKI POZIV, VJERSKI RADIKALIZAM I NASILNI EKSTREMIZAM” U BUGOJNU

Facebook
LinkedIn
Twitter

Bugojno, 21. novembar.  Danas je održan seminar za imame s područja Okružnog odbora Udruženja ilmijje Travnik / Muftijstva muftijstva pod nazivom  IMAMSKI POZIV, VJERSKI RADIKALIZAM I NASILNI EKSTREMIZAM.  Seminar se održava pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i uz podršku OSCE BiH.

Skup je otvorio Vehid ef. Arnaut, predsjednik Skupštine Udruženja ilmijje IZ u BiH, a prisutnim su se obratili dr. Ahmed Adilović, muftija travnički i Mensur ef. Pašalić, predsjednik Udruženja.

Predavači su bili: dr. Ferid ef. Dautović, o temi Imamet i čuvanje džemata / kur’anske pouke /; Aljo ef. Cikotić, o temi Živjeti vjeru – čuvanje emaneta i Poslanikova naslijeđa, hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, o temi Ko i kako govori u ime islama i prof. Muhamed Jusić, o temi Muslimanski sukobi i frakcionaštvo – korijeni i kontekstualizacija.

Seminar je prethodno održan za imame Banjalučkog, Bihaćkog, Sarajevskog, Zeničkog i Tuzlanskog muftijstva, a do kraja ove godine će se održati i za imame s područja Goraždanskog muftijstva ( 28.11.2016.) i Mostarskog muftijstva (07.12.2016).

bugojno-1bugojno-6bugojno-3bugojno-4