Predramazanski seminar za imame Muftijstva banjalučkog

Predramazanski seminar za imame Muftijstva banjalučkog

Facebook
LinkedIn
Twitter

Vrbanja – Banja Luka, 21. maj. Danas je u organizaciji Muftijstva banjalučkog i Okružnog odbora udruženja ilmijje Banja Luka održan seminar za sve imame i glavne imame sa ovog muftijstva. Predavači na današnjem seminaru su bili dr. Elvir Musić i Valdet Peštalić. Dr. Musić je govorio o imamima i njihovom pristupu svakodnevnim obavezama, a Valdet Peštalić o organizacionom i institucionalnom menadžmentu.

Predavanja su probudila veliku pažnju imama. Na seminaru je promovisan i film Udruženja illmije Imami logoraši. O filmu je govorio potpredsjednik Udruženja Nesib-ef. Hadžić. Film je pobudio velike emocije kod prisutnih. Bilo je vrlo bolno slušati o patnjama kroz koje su prošli kolege imami.

Završnu riječ na današnjem seminaru je imao muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić. On je na samom početku svog obraćanja čestitao mubarek mjesec Ramazan i svima zaželio da ga u rahatluku provedu sa svojim porodicama i džematlijama. Muftija je potencirao i potrebu stalne brige imama za džematom i džematlijama, a posebno u ovom mubarek mjesecu.

Seminar je održan u OŠ „Stanko Rakita“ u Vrbanji, a odličan domaćin seminara bio je predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Banja Luka Mufid-ef. Omerčić.
Nijaz Duzan