ODRŽANA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

ODRŽANA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sarajevo, 28. septembar.  U povodu obilježavanja Dana Udruženja ilmijje održana je sjednica Glavnog odbora Udruženja. O značaju ovog datuma govorio je predsjednik Mensur-ef. Pašalić. Na ovoj sjednici ustanovljena je Plaketa Prijatelj uleme, koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama izvan Islamske zajednice koji su dali izuzetan doprinos u radu Udruženja. Glavni odbor je odlučio da ovogodišnji dobitnik bude Human Appeal International – UAE, Ured u Bosni i Hercegovini.

U nastavku je usvojena informacija o brojnim aktivnostima između dvIje sjednice. Udruženje je sa Medžlisom IZ Sarajevo realiziralo izdavački projekt Abdulah ef. Ganić – život i djelo, autora dr. Ferid ef. Dautovića. U suizdavaštvu sa Asocijascijom za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS izdat je Nevevijev komentar 40 hadisa i dvije zbirke dova. Dio tiraža Nevevijevog komentara 40 hadisa i zbirke dova predviđen je za podjelu članstvu Udruženja.

Na sjednici su također razmatrane aktuelnosti i projekti Udruženja u predstojećem periodu. Glavni odbor je donio odluku da se jubilarni XX sportski i kulturno-edukativni susreti članova Udruženja i uposlenika IZ naredne godine održe u Sarajevu. Također je donesena i oduka o pokretanju akcije za prikupljanje sredstava za rješavanje stambenog pitanja porodice rahmetli Admir ef. Vukovića.