Hafizi nisvet ef. omerdić i ahmedin ef. bećirspahić u posjeti udruženju

Hafizi nisvet ef. omerdić i ahmedin ef. bećirspahić u posjeti udruženju

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sarajevo, 5. decembar. Danas je u prostorijama Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličen svečani prijem za hafiza Nisvet ef. Omerdića i njegovog muhaffiza hafiza Ahmedin ef. Bećirspahića. Predsjednik Udruženja ilmijje, Mensur ef. Pašalić je uvaženim gostima uputio poziv nakon hafiske dove Nisvet. ef. u Goraždu 3. decembra. Delegacija Udruženja u kojoj su pored predsjednika bili potpredsjednik Nesib ef. Hadžić, sekretar Udruženja Sadžid ef. Ramić i stručni saradnik Amir Zimić je još jednom uputila čestitke hafizu Nisvetu i njegovom muhaffizu hafizu Ahmedinu na postignutom uspjehu i iskazala zadovoljstvo činjenicom da u svome članstvu ima još jednog čuvara Allahove Knjige. Predsjednik je iskoristio priliku i u ime Udruženja uvaženim gostima uručio prigodne poklone.

Hafiz Nisvet ef. Omerdić je rođen u Nemili kod Zenice 13.05.1979. gdje je završio i osnovnu školu. Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Već osamnaest godina radi kao imam hatib i muallim u džematu Vitkovići, Medžlis IZ-e Goražde. Oženjen je Melisa hanumom i otac je troje djece; Halime, Muamera i Amine, koja je učenica drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese. Hifz je počeo učiti 2014. godine pred muhaffizom hafizom Ahmedin ef. Bećirspahićem, a u periodu od 29.10. do 12.11.2018. uspješno okončava učenjem posljednjih sura pred komisijom Rijaseta IZ-e za hifz dr. hfz. Dževadom Hrvačićem i dr.hfz. Muhamedom Čajlakovićem.

Nisvet ef. je peti hafiz na području Muftiluka Goraždanskog. Na taj način, ovaj muftiluk ima najveći broj hafiza na ukupan broj imama koji djeluju na prostoru koji pokriva.