Delegacija ilmijje u posjeti Muftijstvu travničkom

Delegacija ilmijje u posjeti Muftijstvu travničkom

Facebook
LinkedIn
Twitter

U četvrtak 7. marta 2019. godine u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je tematski sastanak delegacija Udruženja ilmijje i Muftijstva travničkog.

Tema sastanka su bili predstojeći dvadeset prvi Kulturno-edukativni i sportski susreti članova udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH.

Muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović je nakon dobrodošlice delegaciji ilmijje, istakao dosadašnju konstruktivnu ulogu Udruženja ilmijje u procesima unutar Islamske zajednice i na prostoru Muftiluka travničkog.

Predsjednik Udruženja ilmijje Mensur ef. Pašalić je zahvaljujući na toploj dobrodošlici, naglasio vrlo korektnu komunikaciju i dosadašnju uspješnu saradnju sa Muftijom travničkim i njegovim saradnicima.

Potpredsjednik Udruženja i predsjednik Odbora za sport, Nesib ef. Hadžić je prezentirao historijat i dosadašnja iskustva Susreta.

Glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Travnik, mr. Salih ef. Indžić i dr. Nermin Šušić, te mr. Safet ef. Durguti, pomoćnik direktora Elči Ibrahim-pašine medrese izrazili su spremnost da, u saradnji sa Muftijstvom i Udruženjem ilmijje opravdaju ukazano povjerenje organizacije ovogodišnjih Susreta.

Sastanak je završen zaključkom da će Kulturno-edukativni i sportski susreti članova udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH biti održani u Travniku od 1. do 4. jula ove godine, te da se u tom smislu pristupi realizaciji neophodnih priprema.