Sportski susreti Udruženja ilmijje Okružnog odbora Bihać

Sportski susreti Udruženja ilmijje Okružnog odbora Bihać

Facebook
LinkedIn
Twitter

Bihać, 19. juni. Danas u jutarnjim satima u dvorani Medrese “Džemaludin ef. Čaušević” održani su tradicionalni sportski susreti Udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog.
Domaćin i organizator je Osnovni odbor Ilmijje Cazin na čelu sa Haris ef. Japićem, koji je i pozdravnim govorom dočekao prisutne. Ekipama, članovima Ilmijje uposlenicima islamske zajednice Muftijstva bihaćkog obratio se predsjednik Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog Omer ef. Redžić.
Ove susrete, kao i gotovo sve aktivnosti Osnovnog odbora Cazina podržao je Grad Cazin sa svojim gradonačelnikom mr. Nermin Ogreševićem. Ispred Vlade kantona, u ime premijera kantona Mustafe Ružnića prisutan je bio Mirsad Topčagić. Na samom kraju uvodnih riječi, prisutnima se obratio Muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić, poželivši fer i korektna takmičenja, te sportske susrete proglasio otvorenim.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Muftiji bihaćkom koji je pored svojih pripremnih obaveza oko dodjele Murasele i njegovog postavljenja, odvojio vrijeme i bio na otvaranju sportskih susreta.
Sportski susreti su održani u tri discipline:
-Futsal (mali nogomet)
-Stoni tenis
-Šah
Pobjednici futsala za 2019-tu godinu na sportskim susretima ilmijje su momci iz Osnovnog odbora Cazin. Drugo mjesto je pripalo Prijedor-Bos. Novi-Kostajnica-Kozarac koji su nastupali ujedinjeni, a treće mjesto je pripalo Osnovnom odboru Bosanska Krupa.
U disciplini stoni tenis, pobjednik je Imran Duranović, dok u majstorici šaha pehar je podigao Muhamed Hodžić iz Bosanskog Novog. Najboljim strijelcem proglašen je Harun Makić (Cazin) a za najboljeg igrača Benjamin Hodžić (Prijedor).
Treba napomenuti, da su sva sportska nadmetanja protekla u lijepoj i ugodnoj atmosferi. 
Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Gradu Cazin i gradonačelniku gosp. Ogreševiću. Posebna zahvalnost ide Medresi “Džemaludin ef. Čaušević” i njenom direktoru, prof. Enesu Ljubijankiću na ustupljenoj dvorani i kuhinji gdje su se prisutni takmičari počastili ručkom i kolačima. Svim institucijama kao i zaslužnim licima koji su doprinijeli i olakšali održavanje ovih sportskih susreta uručene su prigodne zahvalnice za njihovu nesebičnu podršku. Čestitke mladom predsjedniku Ilmijje Osnovnog odbora Cazin Haris Japiću na organizaciji ovogodišnjih sportskih susreta. 
Glavni sportski susreti uposlenika Islamske zajednice će se održati u Travniku od 1.-4. jula ove godine, u organizaciji Udruženja Ilmijje odnosno Glavnog odbora Udruženja Ilmijje u Bosni i Hercegovini i našim predstavnicima sa našeg muftijstva u svim disciplinama želimo što bolji plasman.