PREDSJEDNIK OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE MOSTAR U ZVANIČNIM POSJETAMA MEDŽLISIMA

PREDSJEDNIK OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE MOSTAR U ZVANIČNIM POSJETAMA MEDŽLISIMA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Dana 16. septembra 2019. god. predsjednik Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetović, posjetio je nekoliko medžlisa Muftiluka mostarskog. Najprije je posjetio Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad gdje se sastao sa glavnim imamom Amer-ef.Jugom, predsjednikom Odbora Udruženja ilmijje Tomislavgrad Ramiz-ef.Memićem te imamima ovog Medžlisa. Na ovom sastanku se govorilo o statusu imama, njihovom potrebama, te materijalom stanju.

Nakon Tomislavgrada Nihad-ef.Ahmetović je posjetio i Medžlis islamske zajednice Livno gdje se sastao i razgovarao sa glavnim imamom Mahir-ef. Kevrićem i predsjednikom Medžlisa Dževad-ef. Hadžićem.

U poslijepodnevnim satima posjetio je Medžlis IZ Glamoč gdje su ga dočekali glavni imam Muhamed-ef. Dragolovčanin i predsjednik Medžlisa Arif Kovačević. Bila je ovo prva posjeta predstavnika Udruženja ilmijje Glamoču ali i prvi zvanični prijem u novim prostorijama kulturno-edukativnog centra Islamske zajednice Glamoč.

17. septembra, predsjednik Odbora posjetio je Medžlis IZ Konjic gdje se sastao sa glavnim imamom Refik-ef. Delićem, članom Skupštine Udruženja ilmijje BiH Salih-ef. Jusufovićem te sa nekoliko imama ovog Medžlisa.

18.09. boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Jablanica gdje je razgovarao s glavnim imamom Ekrem-ef. Hodžićem te imamima jablaničkog Medžlisa.

Nakon Jablanice uslijedila je posjeta Medžlisu Mostar gdje se sastao i razgovarao sa glavnim imamom mr. Dinom-ef. Maksumićem, predsjednikom Odbora ilmijje Mostar Mustafom-ef. Jelovacem. Razgovoralo se o rješavanju statusa penzionisanih imama na području mostarskog muftijstva, ali i brojnim drugim pitanjima vezanim za imamaki poziv i položaj imama u društvu. U poslijepodnevnim satima Nihad efendija je prisustvovao izletu za uposlenike, profesore, odgajatelje i učenike Karađoz-begove medrese Mostar u Podveležju a povodom obilježavanju dana škole te se sastao sa profesorima i muderrisima medrese, te čestitao profesorima obilježavanje 462 godine od osnivanja i 24 godine od reaktiviranja rada Karađoz-begove medrese. Također, predsjednik Okružnog odbora NIhad-ef. Ahmetović je obišao i staru Podvelešku džamiju koja je uništena u posljednjoj agresiji na BiH.