U Tuzli obilježen Dan ilmijje

U Tuzli obilježen Dan ilmijje

Facebook
LinkedIn
Twitter

Povodom obilježavanja Dana ilmijje Medžlis Islamske zajednice Tuzla upriličio je svečanost koja je održana u srijedu 2. oktobra 2019. godine.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa prof. dr. Amir-ef. Karića, predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić, potpredsjednika Udruženja i predsjednik Okružnog odbora Tuzla Damir-ef. Peštalić, sekretara Glavnog odbora Sadžid-ef. Ramić, direktori ustanova IZ-e na području Muftiluka tuzlanskog i imami ovog medžlisa.

Tom prilikom Medžlis IZ-e Tuzla je dugogodišnjem tuzlanskom imamu Hamid-ef. Zahiroviću dodijelio posebno Priznanje, a povodom 60 godina imamske službe. O Hamid-ef. i njegovom angažmanu govorio je njegov dugogodišnji kolega i glavni imam, a sada penzionisani imam Muhamed-ef. Lugavić.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u svojoj je besjedi uputio čestitku Hamid-ef. Zahiroviću, te je istakao značaj imama i imamske službe u Zajednici.

“Udruženje Ilmijje je važno za sve nas. Ilmijja ima svoju veliku povijest i po svome vremenskom trajanju ali i po svojim zaslugama i misiji. Svi ćemo pomagati rad ovog uduženja koje nam skreće pažnju na zasluge i potrebe imama. Osvjedočeni smo na primjeru Hamid-ef. kako su mnogi od Ibrahimovog, a.s., potomstva uzori ljudima. Možemo biti ponosni na one koji su bili prije nas, a Allaha, dž.š., molimo da budemo njihov najbolji primjer i da oni koji dođu poslije nas budu ponosni na našu generaciju,” kazao je muftija Fazlović.

Prisutnima su se obratili i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Okružnog odbora ilmijje Damir-ef. Peštalić i predsjednik Osnovnog odbora ilmijje Tuzla Sadif-ef. Mahmutović.

muftijstvotz.ba