Delegacija Udruženja ilmijje u posjeti Olovu

Delegacija Udruženja ilmijje u posjeti Olovu

Facebook
LinkedIn
Twitter

Olovo, 17. oktobra. Predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić sa saradnicima posjetio je Odbor Udruženja ilmijje Olovo i Medžlis IZ Olovo. Mujo ef. Numanović, predsjednik Odbora Udruženja Olovo upoznao je goste o aktivnostima ovog odbora, a Esad-ef. Pepić, glavni imam MIZ Olovo, o stanju i aktuelnostima u medžlisu.

Potom su gosti u pratnji domaćina obišli centralnu čaršijsku džamiju u izgradnji “Ahi Evran-i Veli Kiršehir”. Radovi na oblaganju džamije kamenom su u završnoj fazi. Tim povodom delagaciji Udruženja su se pridružili ataše za vjerske poslove Ambasade Republike Turske muftija Hasan Atli, predstavnik Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH Mensur-ef Pašalić, načelnik Općine Olovo gosp. Đemal Memagić sa saradnicima i direktor Banjsko-rekreativng centra “Aquaterm” dr. Senad Selimović sa saradnicima.

U Banjsko-rekretivnom centar “Aquaterm” priređen je svečani ručak, nakon čega je potpisan ugovor o saradnji između Udruženja i Banjsko-rekreativnog centra, kojim se predviđa banjsko-fizikalno liječenje i rehabilitacija za članove Udruženja po povoljnijim uslovima.