Delegacija Udruženja ilmijje u posjeti Olovu

Delegacija Udruženja ilmijje u posjeti Olovu

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Olovo, 17. oktobra. Predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić sa saradnicima posjetio je Odbor Udruženja ilmijje Olovo i Medžlis IZ Olovo. Mujo ef. Numanović, predsjednik Odbora Udruženja Olovo upoznao je goste o aktivnostima ovog odbora, a Esad-ef. Pepić, glavni imam MIZ Olovo, o stanju i aktuelnostima u medžlisu.

Potom su gosti u pratnji domaćina obišli centralnu čaršijsku džamiju u izgradnji “Ahi Evran-i Veli Kiršehir”. Radovi na oblaganju džamije kamenom su u završnoj fazi. Tim povodom delagaciji Udruženja su se pridružili ataše za vjerske poslove Ambasade Republike Turske muftija Hasan Atli, predstavnik Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH Mensur-ef Pašalić, načelnik Općine Olovo gosp. Đemal Memagić sa saradnicima i direktor Banjsko-rekreativng centra “Aquaterm” dr. Senad Selimović sa saradnicima.

U Banjsko-rekretivnom centar “Aquaterm” priređen je svečani ručak, nakon čega je potpisan ugovor o saradnji između Udruženja i Banjsko-rekreativnog centra, kojim se predviđa banjsko-fizikalno liječenje i rehabilitacija za članove Udruženja po povoljnijim uslovima.