Posjeta medžlisima Prozor i Livno

Posjeta medžlisima Prozor i Livno

Facebook
LinkedIn
Twitter

Dana, 07.11.2019. godine predsjednik Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Nesib-ef. Hadžić, u pratnji predsjednika Okružnog odbora Udruženja ilmijje Mostar, hadži Nihad-ef. Ahmetovića, boravio je u službenoj posjeti medžlisima Prozor i Livno.

U Medžlisu Islamske zajednice Prozor su se sastali sa glavnim imamom Safet-ef. Pozderom i imamima ovog medžlisa. Sastanku su prisustvovali i imami Medžlisa IZ Jablanica na čelu s glavnim imamom Ekrem-ef. Hodžićem a razgovaralo se o aktuelnim pitanjima vezanim za ilmijju, kao i statusu imama na ovim područjima.

Delegacija ilmijje se potom uputila u Livno, gdje je u kompleksu Ćurčinica džamije održan sastanak sa imamima medžlisa Livno i Tomislavgrad na čelu sa glavnim imamima, Livna Mahir-ef. Kevrićem i Tomislavgrada h. Amer-ef. Jugom. Razgovaralo se o aktuelnim pitanjima statusa imama a predsjednik je govorio o radu u proteklom periodu ali i o aktivnostima ilmijje BiH u narednom periodu.

Delegacija je prisustvovala predavanju koje je održao brigadni general Kenan Dautović nakon čega je održan sastanak sa ministrom graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša u vladi kantona 10, mr. Hikmetom Hodžićem.

Službena posjeta je zaključena Mevludom u džamiji Ćurčinici, kojeg su poslije akšam namaza proučili imami Vojnog muftijstva, Medžlisa Livno i polaznici mekteba. Prisutnim vjernicima se obratio predsjednik Udruženja ilmijje BiH i glavni imam Oružanih snaga BiH, Nesib-ef.Hadžić, a dovu je proučio predsjednik Okružnog odbora h. Nihad-ef. Ahmetović.