PREDSJEDNIK UDRUŽENJA POSJETIO PREDSJEDAVAJUĆEG SKUPŠTINE HNK

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA POSJETIO PREDSJEDAVAJUĆEG SKUPŠTINE HNK

Facebook
LinkedIn
Twitter

U četvrtak 30. januara 2020. godine predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić  boravio je u posjeti predsjedavajućem Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona g. Šerifu Špagi. Sastanak je održan u prostorijama Vlade HNK, a pored predsjedavajućeg Skupštine HNK, istom je prisustvovao i pomoćnik ministra za boračka pitanja u Vladi HNK g. Halil Ćućurović.

Predsjednik Hadžić je upoznao domaćine sa historijatom i značajem Udruženja ilmijje predstavivši i projekat rekonstrukcije Šehidskog spomen obilježja imamima šehidima u haremu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, kao i projekat izrade Poeme o bosanskom imamu šehidu.  

Predsjedavajući Skupštine g. Špago i pomoćnik ministra Ćućurović su se zahvalili predsjedniku Hadžiću na posjeti izrazivši želju za saradnjom i učešćem u projektima Udruženja ilmijje IZ u BiH.

U pratnji predsjednika Hadžića još su bili sekretar Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin-ef. Spahić i predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Mostar, Nihad-ef. Ahmetović.