PREDSJEDNIK UDRUŽENJA PRIMIO DIREKTORA „ISLAMIC RELIEFA“ BIH

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA PRIMIO DIREKTORA „ISLAMIC RELIEFA“ BIH

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 05. februara 2020. godine predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić u društvu svojih saradnika Edin-ef. Spahića i Amira Zimića, upriličio je prijem u prostorijama Udruženja za hafiza Emiru Čiču, direktora međunarodne organizacije „Islamic Relief“ BiH. Na ovom sastanku razgovarano je o načinima saradnje ove dvije institucije, na osnovu čega su dogovorene naredne zajedničke aktivnosti.  

Direktor hafiz Emir Čiča je istakao kako je „Islamic Relief“  međunarodna organizacija za pomoć i razvoj. Kao nezavisna nevladina organizacija osnovana je 1984. godine u Velikoj Britaniji od strane dr. Hany Al Banne. Odazivaju se na  katastrofe svih vrsta i hitne situacije kroz razne vrste pomoći, ali prvenstveno „Islamic Relief“ promoviše i ekonomski i socijalni razvoj kroz svoj rad sa lokalnim zajednicama pomažući ugroženima  bez obzira na rasu, religiju ili spol – riječi su direktora Čiče, koji je istakao kako je „Islamic Relief“ prisutan  u Bosni i Hercegovini od  1992. godine i tokom trajanja rata u Bosni i Hercegovini pružali su pomoć ugroženom i unesrećenom stanovništvu.

Predsjednik Hadžić je gostu predstavio Udruženje ilmijje IZ u BiH kao i projekte koji su u planu. Predsjednik je posebno naglasio važnost i doprinos “Islamic Reliefa” u BiH kroz brojne humanitarne projekte kako u najtežim danima rata tako i danas.