DŽAMIJE I IMAMI NA BEDEMIMA BOSNE I HERCEGOVINE – ČUVARI DOMOVINE

DŽAMIJE I IMAMI NA BEDEMIMA BOSNE I HERCEGOVINE – ČUVARI DOMOVINE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Ljubav prema domovini je urođena ljudska osobina. Svaki čovjek je emotivno vezan za svoju domovinu, a posebno za mjesto svoga rođenja. Ljubav prema domovini je pohvalno svojstvo koje čovjeka podstiče da se uvijek vraća svom topraku, da ga ne zaboravi, da ga brani i čuva.

Bosna i Hercegovina je naša domovina, i naša obaveza jeste da svoju državu štitimo i branimo od svih nasrtaja,  vanjskih i unutrašnjih neprijatelja, koji pokušaju ugroziti njen suverenitet, integritet, cjelovitost i slobodu. Nažalost, naša država Bosna i Hercegovina je ugrožena i ona traži srca koja će je istinski voljeti, koja će biti jedinstvena u njenoj odbrani.

Pogotovo je važno da među tim braniocima imamo mlada srca, kod kojih trebamo nastojati ojačati svijest o važnosti domovine, o važnosti da ostanu ovdje te da se svojim trudom, radom i znanjem bore za ljepšu i prosperitetniju domovinu živeći prave vrijednosti kojima nas uči naša plemenita vjera.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini vjerovatno je najuspješnija i najdugovječnija institucija koju je bošnjački narod ikada iznjedrio. Svoju predanost narodu iz kojeg je iznikla, spremnost da uvijek bude uz njega i na bedemima njegovih interesa, Islamska zajednica u BiH je na najčasniji način potvrdila upravo ratnih dana. Tokom agresije na našu domovinu pokazala je svoje najljepše lice. Stubovi Zajednice su njeni imami, koji vlastitim trudom i radom pokazuju, uče i ukazuju drugima na sva važna pitanja, među kojima domoljublje zauzima posebno mjesto. 

Gospodaru naš podari nam iskrenu vjeru, dug život, ispunjen zdravljem i Tvojim zadovoljstvom, a našu domovinu Bosnu i Hercegovinu učini postojanom i naprednom, da u njoj živimo i umiremo kao muslimani!

Svim svojim članovima, svim našim čestitim džematlijama i svim domoljubima Udruženje ilmijje upućuje iskrene čestitke povodom 1. marta,  Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.