DRUŽENJE SA PENZIONISANIM IMAMIMA SA PODRUČJA MUFTIJSTVA SARAJEVSKOG

DRUŽENJE SA PENZIONISANIM IMAMIMA SA PODRUČJA MUFTIJSTVA SARAJEVSKOG

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 05. marta 2020. godine upriličeno je druženje penzionisanih imama sa područja Muftijstva sarajevskog,  a u organizaciji Okružnog odbora ilmijje Sarajevo.

Ovom susretu sa imamima, njih tridesetak, prisustvovao je zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevaković, koji se u svom obraćanju prisjetio važne uloge imama u društvu u prošlosti, dok su ti imami aktivno obavljali  dužnost, ali i izazova današnjice po pitanju obavljanja ove misije.

Predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić je sa penzionisanim imamima podijelio planove koje Udruženje želi realizirati, po pitanju brige o imamima sa područja manjeg bh. entiteta, ali i brige o imamima u penziji. Također, predsjednik Hadžić je predstavio aktuelne projekte na kojima Udruženje radi, poput restauracije i rekonstrukcije Spomen obilježja imamima šehidima u dvorištu Gazi Husrev-begove medrese.

Predsjednik Okružnog odbora ilmijje Muftijstva sarajevskog Elvedin-ef. Klisura je iskazao dobrodošlicu na ovo druženje penzionisanih imama i zahvalio se na domaćinima druženja, Sabahudin-ef. Botonjiću i džematu Šip. Ovom prilikom, penzionisanim imamima su uručene i prigodne hedije.