DŽENAZA RAHMETLI MUHAREMU-EF. HASANBEGOVIĆU SUTRA POSLIJE IKINDIJA-NAMAZA

DŽENAZA RAHMETLI MUHAREMU-EF. HASANBEGOVIĆU SUTRA POSLIJE IKINDIJA-NAMAZA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U nedjelju 15. marta 2020. godine na ahiret je preselio Muharem-ef. Hasanbegović, dugogodišnji predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH i bivši šef Kabineta reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dženaza-namaz rahmetli Muharem-ef. Hasanbegoviću biće klanjana sutra, u utorak poslije ikindija-namaza u haremu Begove džamije. S obzirom na predložene mjere nadležnih državnih organa kao i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u vezi suzbijanja širenja korona virusa, porodica Hasanbegović je saglasna sa apelom svim prijateljima i poznanicima rahmetli Muharem-ef. da ne prisustvuju dženazi koja će biti obavljena u užem krugu članova porodice.

Također, ovom prilikom molimo sve imame da se pridržavaju uputa nadležnih i Kabineta reisu-l-uleme i da se suzdrže od dolaska na dženazu, a da se Muharem-ef. sjete u svojim dovama.

Dženazu-namaz će predvoditi reisu-l-ulema Islamske zajednice u  Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, a ispred Udruženja ilmijje IZ u BiH istoj će prisustvovati njen predsjednik Nesib-ef. Hadžić.