DELEGACIJA INSTITUTA ZA DRUŠTVENA I RELIGIJSKA ISTRAŽIVANJA U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE

DELEGACIJA INSTITUTA ZA DRUŠTVENA I RELIGIJSKA ISTRAŽIVANJA U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 01. jula 2020. godine u službenoj posjeti Udruženju ilmijje boravili su direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja dr. Šefko Sulejmanović i sekretar Instituta g. Emir Šečić. Delegaciju ove naučnoistraživačke ustanove sa sjedištem u Tuzli primili su predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić i sekretar Glavnog odbora Edin Spahić.

U ugodnom razgovoru dr. Sulejmanović je predstavio djelatnosti i zadatke Instituta, dok je predsjednik Hadžić goste upoznao sa aktuelnim projektima na kojima radi Udruženje ilmijje, razmotrivši mogućnosti saradnje Udruženja ilmijje i Instituta. Na kraju su razmijenjena djela iz izdavačke djelatnosti Udruženja ilmijje i Instituta.  

Institut za društvena i religijska istraživanja je naučnoistraživačka ustanova koju je osnovao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 17. novembra 2017. godine. Institut se bavi naučnoistraživačkim radom, ima Upravni odbor i Naučno vijeće koga čine afirmirani univerzitetski profesori i ugledni intelektualci iz Tuzle i Sarajeva.