Udruženje ilmijje IZ u BiH: Osuda zloupotrebe identiteta imama IZ u BiH

Udruženje ilmijje IZ u BiH: Osuda zloupotrebe identiteta imama IZ u BiH

Facebook
LinkedIn
Twitter

Udruženje ilmijje IZ u BiH želi obavijestiti javnost kako su pojedini mediji i portali u BiH i regionu grubo zloupotrijebili identitete dvojice imama IZ u BiH, A.D. i S.M. (obojica sa područja Mostarskog muftijstva i Okružnog odbora ilmijje Mostar), a u okviru vijesti o hapšenju Adisa Dazdarevića u Novom Pazaru, koji se predstavljao kao ovlašteno službeno lice, koristeći legitimaciju Sindikata policije i policijskih starješina.

Ovim povodom reagirao je i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, koji je “obavjestio javnost da uhapšeni nikada nije obnašao nikakvu vjersku funkciju unutar Islamske zajednice u Srbiji, niti posjeduje bilo kakvu diplomu izdatu od strane srednjoškolske ili visokoškolske vjerske obrazovne ustanove Mešihata za obavljanje imamske službe”. 

Udruženje ilmijje IZ u BiH ovim putem još jednom javno osuđuje ishitren ili tendenciozan gaf i postupak pojedinih medija i portala u BiH i regionu, koji su prilikom objave ove vijesti grubo zloupotrijebili fotografije dvojice časnih i čestitih imama, koji nemaju nikakave veze sa pomenutim slučajem niti osobom.