PREDSTAVNICI EVROPSKE MIROVNE MISIJE U POSJETI PREDSJEDNIKU ILMIJJE MUFTIJSTVA BIHAĆKOG

PREDSTAVNICI EVROPSKE MIROVNE MISIJE U POSJETI PREDSJEDNIKU ILMIJJE MUFTIJSTVA BIHAĆKOG

Facebook
LinkedIn
Twitter

U četvrtak 20. augusta članovi EUFOR-a LOT Chile, predstavnici mirovne misije u Europi, Marye Rodriguez te Mauro Carvallo u društvu prevodioca Katarinom, posjetili su predsjednika Ilmijje Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog u Prijedoru Omer-ef. Redžića.

Tema razgovora su bili uloge vjerskih službenika u društvenim procesima, otežavajućim okolnostima u društvu, uloga imama kao službenika islamske zajednice u BiH. Gostima je ukazana pažnju na značaj koji vjerske zajednice imaju u našim društvima kao i činjenicu da su imami Islamske zajednice u BiH zaista istinski partneri državi u svim procesima, ne samo onim religijskim, nego i socijalnim, kulturnim, te humanitarnim.

Predsjednik Okružnog odbora Omer-ef. Redžić skrenuo je pažnju i na potrebu da se država mora još više oslanjati na potencijale koje religijske zajednice posjeduju kroz svoju infrastrukturu. Predstavljen je i projekat seminara za vjerske službenike, Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog, kojeg je podržao OSCE i na kojem će i predstavnici Evropske mirovne misije prisustvovati.