PREDSTAVNICI UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI VLADI TUZLANSKOG KANTONA

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI VLADI TUZLANSKOG KANTONA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić je u srijedu 27. augusta 2020. godine u društvu sekretara GO Udruženja ilmijje Edin-ef. Spahića i predsjednika OO Udruženja ilmijje Tuzla Amel-ef. Mukinovića boravio u posjeti Vladi Tuzlanskog kantona.

Delegaciju Udruženja ilmijje je primio premijer Tuzlanskog kantona dr. Denijal Tulumović, a sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK g. Amir Kulaglić.  Predsjednik Hadžić je upoznao domaćine sa radom i djelovanjem Udruženja ilmijje IZ u BiH, koje je osnovano 1912. godine i okuplja imame, muallime, muderrise, profesore islamskih fakulteta i uposlenike Islamske zajednice. Premijeru i ministru je predstavljen projekat sanacije i restauracije Centralnog spomen-obilježja imamima šehidima BiH, koji se nalazi u krugu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Projekat obnove ovog centralnog spomen obilježja, koji predstavlja podsjetnik na 97 imama koji su u proteklom ratu dali svoj živote, podržan je od strane premijera Tulumovića, koji je poručio kako će se iznaći modus za realizaciju podrške ovom projektu, a podrška je obećana i od strane Ministarstva za boračka pitanja TK,  s obzirom da prema riječima ministra g. Amira Kulaglića „ovo ministarstvo pruža pomoć projektima kojima je cilj njegovanje kulture sjećanja, pogotovo kada se radi o značajnim projektima na državnom nivou.“

Predsjednik Nesib-ef. Hadžić se zahvalio premijeru Tulumoviću i ministru Kulagliću na prijemu uručivši im nekoliko najznačajnijih publikacija u izdanju Udruženja ilmijje IZ u BiH.