ČESTITKE POVODOM 108. GODIŠNJICE UDRUŽENJA ILMIJJE

ČESTITKE POVODOM 108. GODIŠNJICE UDRUŽENJA ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić je u povodu obilježavanja 108. godišnjice Udruženja, članstvu uputio pismo zahvale i prigodnu čestitku, u kojoj je istakao kako je ponosan na članove, na njihove poduhvate i akcije koje sprovode na terenu sa porukom: “ Vi ste temeljni stubovi našeg lijepog dina i naše Zajednice. Kako za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u drugim teškim izazovima, i ovaj put ste svjetlo u mraku koji nas je iznenada zatekao u proteklom periodu. Nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama imati više druženja i dijeljenja međusobnih uspjeha” – poruka je predsjednika Hadžića.

Povodom 108. godišnjice Udruženje ilmijje je također dobilo veliki broj čestitki, lijepih riječi i poruka koje želimo podijeliti sa Vama. Veliki broj čestitki je upućen direktno predsjedniku Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžiću, članovima Glavnog odbora i svim ostalim članovima u okviru bogatih programskih sadržaja  održanih na Dan udruženja, u ponedjeljak 28. septembra.

Međutim, na našu adresu su pristigle i brojne čestitke naših članova, saradnika i prijatelja, a posebno su nam drage čestitke ustanova i institucija Rijaseta i Islamske zajednice u BiH.

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović je povodom ovog značajnog jubileja napisao: “Koristim priliku da Vama i rukovodstvu, kao i članovima Ilmijje, čestitam 108. godišnjicu od osnivanja Udruženja, zaželim svaki hajr i bereket u radu i djelovanju.”

U čestitci muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića povodom 108. godišnjice od osnivanja udruženja Ilmijje BiH se kaže: “Povodom ovog važnog datuma, obilježavanja 108. godišnjice udruženja Ilmijje BiH, upućujem svoju čestitku uz dove i želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i poslovni uspjeh svim članovima udruženja Ilmijje BiH. Udruženje Ilmijje Bosne i Hercegovine više od jednog milenijuma aktivno radi na poboljšanju socijalnog i materijalnog stanja zaposlenika Islamske zajednice, prije svega imama, ali ni malo ne zaostaje u aktivnom radu na njihovoj permanentnoj edukaciji i stručnom napredovanju. Ulema je uvijek predvodila važne procese u našem društvu. Posebno smo ponosni na činjenicu da je prvi predsjednik udruženja Ilmijje bio upravo reisu-l-ulema Džemaludin-ef. Čaušević, koji je svojim vizionarskim idejama trasirao put uspješnog kretanja ovog udruženja za naredne vijekove. Zahvalni smo brojnim imamima i muderrisima koji su dali svoje živote za mir, slobodu i nezavisnost države Bosne i Hercegovine, svima onima koji su prošli kroz logore, izgubili dijelove svoga tijela, te onima koji su branili našu domovinu u rovovima, ali i oni koji su s našim narodom prolazili najteže trenutke u protekloj agresiji. Čestitamo i na brojnim projektima koje ste do sada pokrenuli i koji traju. Zbog toga je naša podrška projektima i aktivnostima udruženja Ilmijje neupitna i ona je nastavak kontinuirane borbe za osiguranje što boljih uvjeta za kvalitetan i plodonosan rad naših imama i muderrisa. Neka nam u tome dragi Bog pomogne!”

Prigodna čestitka je pristigla i od muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića u kojoj se kaže: “Povodom Dana Udruženja ilmijje lslamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vama i svim članovima, upućujem iskrenu čestitku, dijeleći s Vama radost još jednog značajnog jubileja – 108. godišnjice od osnivanja. Zahvalni smo Bogu Dragome i inspirisani činjenicom da Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 1912. godine kroz svoje aktivnosti okuplja i predstavlja imame, muallime, muderrise i druge zaposlene u lslamskoj zajednici. Nadamo se i očekujemo da ćete dobiti dostojnu pažnju i podršku relevantnih društvenih faktora u projektima i aktivnostiina obrazovnog, edukativnog, humanitarnog, socijalnog i sportsko- rekreativnog karaktera koje organizujete. Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jedan je od simbola kontinuiteta plemenite imamske misije na ovim prostorima.”

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je pored prigodnih čestitki poručio: “Islamska zajednica u svojoj dugoj tradiciji djelovanja neprestano brine o duhovnom stablu bosanskih muslimana, bivajući uvijek uz svoj narod i dijeleći njegovu sudbinu. U tom kontinuitetu i važnoj misiji Islamske zajednice Udruženje ilmijje ima veliku povijesnu ulogu, i po svom vremenskom trajanju, ali i po odgovornom i predanom radu njenih članova”.

Prigodna čestitka predsjedniku i članovima upućena je od strane glavnog imama MIZ Tuzla hafiza Ahmed ef. Huskanovića te predsjednika OO ilmijje Tuzla Sadif ef. Mahmutovića: “Upućujemo vam iskrene čestitke povodom Dana udruženja ilmijje i obilježavanja 108. godišnjice osnivanja Udruženja. Nadamo se i želimo da Vam rad u budućnosti bude obilježen samo uspjesima.”   

Mostarski imam Šefik ef. Čavčić u svojoj čestitci je istakao: “Koristim priliku da se zahvalim na pismu i čestitci članovima Udruženja Ilmijje, od strane predsjednika Nesib ef. Hadžića. Molim Gospodara svjetova da nam podari snage, zdravlja i umijeća da radimo na putu dobra svih nas i naše Zajednice”.  

Udruženje ilmijje na čelu sa predsjednikom Nesib-ef. Hadžićem i članovima Glavnog odbora, iskreno zahvaljuje svim institucijama i pojedincima na upućenim čestitkama i lijepim riječima sa dovom Uzvišenom Allahu da nam još više omili našu misiju, ukabuli ibadete, sačuva nam naše najbliže, a Svojom neizmjernom moći odagna nesreću i belaje od nas.