ČESTITKE POVODOM 108. GODIŠNJICE UDRUŽENJA ILMIJJE

ČESTITKE POVODOM 108. GODIŠNJICE UDRUŽENJA ILMIJJE

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić je u povodu obilježavanja 108. godišnjice Udruženja, članstvu uputio pismo zahvale i prigodnu čestitku, u kojoj je istakao kako je ponosan na članove, na njihove poduhvate i akcije koje sprovode na terenu sa porukom: “ Vi ste temeljni stubovi našeg lijepog dina i naše Zajednice. Kako za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u drugim teškim izazovima, i ovaj put ste svjetlo u mraku koji nas je iznenada zatekao u proteklom periodu. Nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama imati više druženja i dijeljenja međusobnih uspjeha” – poruka je predsjednika Hadžića.

Povodom 108. godišnjice Udruženje ilmijje je također dobilo veliki broj čestitki, lijepih riječi i poruka koje želimo podijeliti sa Vama. Veliki broj čestitki je upućen direktno predsjedniku Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžiću, članovima Glavnog odbora i svim ostalim članovima u okviru bogatih programskih sadržaja  održanih na Dan udruženja, u ponedjeljak 28. septembra.

Međutim, na našu adresu su pristigle i brojne čestitke naših članova, saradnika i prijatelja, a posebno su nam drage čestitke ustanova i institucija Rijaseta i Islamske zajednice u BiH.

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović je povodom ovog značajnog jubileja napisao: “Koristim priliku da Vama i rukovodstvu, kao i članovima Ilmijje, čestitam 108. godišnjicu od osnivanja Udruženja, zaželim svaki hajr i bereket u radu i djelovanju.”

U čestitci muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića povodom 108. godišnjice od osnivanja udruženja Ilmijje BiH se kaže: “Povodom ovog važnog datuma, obilježavanja 108. godišnjice udruženja Ilmijje BiH, upućujem svoju čestitku uz dove i želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i poslovni uspjeh svim članovima udruženja Ilmijje BiH. Udruženje Ilmijje Bosne i Hercegovine više od jednog milenijuma aktivno radi na poboljšanju socijalnog i materijalnog stanja zaposlenika Islamske zajednice, prije svega imama, ali ni malo ne zaostaje u aktivnom radu na njihovoj permanentnoj edukaciji i stručnom napredovanju. Ulema je uvijek predvodila važne procese u našem društvu. Posebno smo ponosni na činjenicu da je prvi predsjednik udruženja Ilmijje bio upravo reisu-l-ulema Džemaludin-ef. Čaušević, koji je svojim vizionarskim idejama trasirao put uspješnog kretanja ovog udruženja za naredne vijekove. Zahvalni smo brojnim imamima i muderrisima koji su dali svoje živote za mir, slobodu i nezavisnost države Bosne i Hercegovine, svima onima koji su prošli kroz logore, izgubili dijelove svoga tijela, te onima koji su branili našu domovinu u rovovima, ali i oni koji su s našim narodom prolazili najteže trenutke u protekloj agresiji. Čestitamo i na brojnim projektima koje ste do sada pokrenuli i koji traju. Zbog toga je naša podrška projektima i aktivnostima udruženja Ilmijje neupitna i ona je nastavak kontinuirane borbe za osiguranje što boljih uvjeta za kvalitetan i plodonosan rad naših imama i muderrisa. Neka nam u tome dragi Bog pomogne!”

Prigodna čestitka je pristigla i od muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića u kojoj se kaže: “Povodom Dana Udruženja ilmijje lslamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vama i svim članovima, upućujem iskrenu čestitku, dijeleći s Vama radost još jednog značajnog jubileja – 108. godišnjice od osnivanja. Zahvalni smo Bogu Dragome i inspirisani činjenicom da Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 1912. godine kroz svoje aktivnosti okuplja i predstavlja imame, muallime, muderrise i druge zaposlene u lslamskoj zajednici. Nadamo se i očekujemo da ćete dobiti dostojnu pažnju i podršku relevantnih društvenih faktora u projektima i aktivnostiina obrazovnog, edukativnog, humanitarnog, socijalnog i sportsko- rekreativnog karaktera koje organizujete. Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jedan je od simbola kontinuiteta plemenite imamske misije na ovim prostorima.”

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je pored prigodnih čestitki poručio: “Islamska zajednica u svojoj dugoj tradiciji djelovanja neprestano brine o duhovnom stablu bosanskih muslimana, bivajući uvijek uz svoj narod i dijeleći njegovu sudbinu. U tom kontinuitetu i važnoj misiji Islamske zajednice Udruženje ilmijje ima veliku povijesnu ulogu, i po svom vremenskom trajanju, ali i po odgovornom i predanom radu njenih članova”.

Prigodna čestitka predsjedniku i članovima upućena je od strane glavnog imama MIZ Tuzla hafiza Ahmed ef. Huskanovića te predsjednika OO ilmijje Tuzla Sadif ef. Mahmutovića: “Upućujemo vam iskrene čestitke povodom Dana udruženja ilmijje i obilježavanja 108. godišnjice osnivanja Udruženja. Nadamo se i želimo da Vam rad u budućnosti bude obilježen samo uspjesima.”   

Mostarski imam Šefik ef. Čavčić u svojoj čestitci je istakao: “Koristim priliku da se zahvalim na pismu i čestitci članovima Udruženja Ilmijje, od strane predsjednika Nesib ef. Hadžića. Molim Gospodara svjetova da nam podari snage, zdravlja i umijeća da radimo na putu dobra svih nas i naše Zajednice”.  

Udruženje ilmijje na čelu sa predsjednikom Nesib-ef. Hadžićem i članovima Glavnog odbora, iskreno zahvaljuje svim institucijama i pojedincima na upućenim čestitkama i lijepim riječima sa dovom Uzvišenom Allahu da nam još više omili našu misiju, ukabuli ibadete, sačuva nam naše najbliže, a Svojom neizmjernom moći odagna nesreću i belaje od nas.