UDRUŽENJE ILMIJJE I ISLAMIC RELIEF BIH U MISIJI DOBRA

UDRUŽENJE ILMIJJE I ISLAMIC RELIEF BIH U MISIJI DOBRA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 04. novembra 2020. godine predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić, upriličio je prijem u prostorijama Udruženja za hafiza Emiru Čiču, direktora međunarodne organizacije „Islamic Relief“, sa sjedištem u Sarajevu. Na ovom sastanku razgovarano je o  realiziranim oblicima saradnje ove dvije institucije, a dogovorene su i naredne zajedničke aktivnosti. 

Udruženje ilmijje IZ u BiH i “Islamic Relief Worldwide” su u aprilu ove godine potpisali Memorandum o saradnji, u kojem su se usaglasili o saradnji na polju edukacije, socijalnih, humanitarnih i drugih aktivnosti koje predstavljaju djelokrug njihovog rada.

Sekretar Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin ef. Spahić upoznao je učesnike sastanka sa implementacijom na projektu dodjele plastenika za 10 bh. imama, a koji je uspješno realizovan na području svih Okružnih odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH. Vrijednost jednog plastenika sa svom pratećom opremom iznosi 4.224 KM, što znači da je sveukupna vrijednost donacije “Islamic Relief-a“ 42.240 KM. Međutim, posebno ohrabruje reakcija i riječi zahvalnosti, koju su učesnici i korisnici ovog projekta uputili Udruženju ilmijje i „Islamic relief-u“.

Direktor hafiz Emir Čiča je istakao kako je ponosan na ovaj uspješni projekat, te da ga raduje svaki oblik saradnje sa Islamskom zajednicom u BiH i Udruženjem ilmijje te naglasivši kako razvojni projekti imaju prednost. Od 1984. pa do danas, „Islamic Relief“ je izrastao u jednu od najvećih svjetskih humanitarnih i razvojnih organizacija.

Predsjednik Hadžić se gostu zahvalio na saradnji i ovom uspješnom zajedničkom projektu, poručivši kako je ovo samo početak zajedničkog rada na sličnim projektima od kojih će korist imati šira društvena zajednica, uručivši direktoru hafizu Čiči prigodan poklon.