U PRODAJI JE KALENDAR UDRUŽENJA ILMIJJE ZA 2021. GODINU (1442/1443. H.G.)

U PRODAJI JE KALENDAR UDRUŽENJA ILMIJJE ZA 2021. GODINU (1442/1443. H.G.)

Facebook
LinkedIn
Twitter

Vakuf kao trajno dobro ima snažnu tradiciju i na prostorima naše domovine. Primjeri vakufa koje su iza sebe ostavili naši preci su brojni: džamije, medrese, biblioteke, mostovi, musafirhane, imareti, hamami, obradivo zemljište, vakufi za brigu o životinjama…  I danas su brojni primjeri vakufa i onih koji ih ustanovljavaju – vakifa.  Nažalost, vakufi su bili i predmet otimačine, pljačke i nestanka kroz burnu prošlost ove zemlje. Obnova džamija je najsvjetliji primjer obnove vakufa i zaštite vakufske imovine. U toj obnovi posebna je uloga Vakufske direkcije IZ u BiH, koja u osnovi svoga djelovanja ima činjenje dobra za afirmaciju i obnovu vakufa, kao trajnih dobara, za dobrobit svih.  U realizaciji tih projekata ostvaruje značajnu saradnju sa drugim srodnim ustanovama iz svijeta i pojedincima iz zemlje i svijeta.  Neka ih sve Uzvišeni Gospodar nagradi iz Svoga obilja.

U kalendaru Udruženja ilmijje za 2021. godinu (1442/1443. h.g.) predstavljen je dio projekata obnove i izgradnje džamija kojima je rukovodila Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz poruku i moto „OBNOVOM PORUŠENIH I IZGRADNJOM NOVIH DŽAMIJA JAČAMO SVOJU VJERU I IDENTITET“.

Kalendar Udruženja ilmijje za 2021. godinu (1442/1443. h.g.) i ove godine je sa uporednim hidžretskim kalendarom i vaktijom a svoj primjerak možete nabaviti u svim medžlisima i džematima u Bosni i Hercegovini.