DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA SAVJETNIKA ZA VJERSKA PITANJA U AMBASADI REPUBLIKE TURSKE

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA SAVJETNIKA ZA VJERSKA PITANJA U AMBASADI REPUBLIKE TURSKE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Delegacija Udruženja ilmijje IZ u BiH posjetila je u četvrtak 21. januara 2021. godine savjetnika za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH dr. Yunusa Keleša. Sastanak je upriličen u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu a delegaciju Udruženja ilmijje su činili Nesib ef. Hadžić, predsjednik, Nijaz ef. Duzan, predsjednik Skupštine Udruženja ilmijje IZ u BiH i Edin ef. Spahić, sekretar Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH.

Predsjednik Hadžić je novoimenovanom savjetniku za vjerska pitanja dr. Kelešu poželio dobrodošlicu i puno uspjeha u radu, upoznavši dr. Keleša i njegove saradnike dr. Sameda Omerdića i g. Gökhana Aksana sa Udruženjem ilmijje IZ u BiH, njegovom bogatom historijom te aktivnostima, kako aktuelnim, tako i onim značajnijim iz povijesti, dok je predsjednik Skupštine Nijaz ef. Duzan domaćinama predstavio strukturu Udruženja ilmijje IZ u BiH.

Razgovarano je i o mogućim vidovima saradnje u narednom periodu, kao i podršci projektima i programima koje Udruženje ilmijje realizuje, a u kojima bi i Ambasada Republike Turske u BiH mogla uzeti učešće i pružiti podršku. Dr. Yunus Keleš je iskazao zadovoljstvo susretom sa delegacijom Udruženja ilmijje IZ u BiH poručivši kako je  njegovo prisustvo u Bosni i Hercegovini jedan vid privilegije, s obzirom da je Bosnu i Hercegovinu uvijek doživljavao kao svoju zemlju i da će on sve učiniti kako bi bili podrška projektima Udruženja ilmijje i ostalih institucija Islamske zajednice u BiH.

Predsjednik Hadžić se zahvalio na gostoprimstvu uputivši poziv za uzvratnu posjetu Udruženju ilmijje i uručivši domaćinima prigodne poklone u vidu izdanja koje je štampalo Udruženje ilmijje IZ u BiH.