DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI ODBORU ILMIJJE I MEDŽLISU IZ MAGLAJ

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI ODBORU ILMIJJE I MEDŽLISU IZ MAGLAJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

Predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib ef. Hadžić nastavio je sa obilaskom terena i posjetama odborima Udruženja ilmijje u BiH. U četvrtak, 11. marta 2021. godine, predsjednik Nesib ef. Hadžić je u društvu sekretara Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin ef. Spahića posjetio Odbor Udruženja ilmijje Maglaj, prilikom čega je održao i sastanak sa glavnim imamom Medžlisa IZ-e Maglaj, mr. Nevres ef. Hodžićem.

Ova posjeta je dio redovnih aktivnosti predsjednika Udruženja ilmijje koji u svom programu ima obilazak svih odbora imijje, prilikom čega želi da neposredno komunicira sa imamima na terenu u cilju upoznavanja sa njihovim izazovima i iskušenjima sa kojima se susreću.

Delegaciji Udruženja ilmijje domaćini su u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Maglaj bili glavni imam, mr. Nevres ef. Hodžić i predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Maglaj Enver ef. Vardo, koji su na ovom ugodnom druženju okupili imame MIZ Maglaj. Druženje je otvoreno odlomkom iz Časnog Kur’ana, koji je proučio Salih ef. Subašić, nakon čega je doborodošlicu svima iskazao predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Maglaj Enver ef. Vardo.

Dobrodošlica je upućena i od strane glavnog imama mr. Hodžića, nakon čega je upriličeno obraćanje predsjednika Hadžića koji je u kratkim crtama predstavio misiju i zadatke Udruženja kao i projekte koji se provode u okviru djelovanja Udruženja. Pored misijskog djelovanja, koji je prema riječima Hadžića, zadatak broj jedan, Udruženje Ilmijje se bori za poboljšanje uslova rada članova kao i njihov radno-pravni status, vodeći brigu o ugroženim, bolesnim i potrebnim članovima te njihovim porodicama.

U drugom dijelu otvorena je diskusija gdje su imami imali priliku da upitaju predsjednika više o organizaciji, djelovanju, uređenju Udruženja i sličnim pitanjima uz upoznavanje sa izazovima sa kojima se maglajski imami susreću u svome radu. Nakon sastanka, imami su zahvalili predsjedniku Hadžiću na posjeti, a ugodno druženje je nastavljeno uz zajednički ručak, koji su pripremili domaćini.

Predsjednik Hadžić se zahvalio na gostoprimstvu domaćinima, te je ovom prilikom, svim članovima Odbora Udruženja ilmijje Maglaj uručio primjerke izdanja koji su nedavno ugledali svjetlo dana a čiji je izdavač upravo Udruženje Ilmijje IZ u BiH.