DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI ODBORU I MEDŽLISU IZ KALESIJA

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI ODBORU I MEDŽLISU IZ KALESIJA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 23. marta 2021. godine, u radnoj posjeti Odboru Udruženja ilmijje Kalesija i Medžlisu IZ Kalesija boravio je Nesib ef. Hadžić, predsjednik Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u Bosni i Hercegovini u društvu sa sa Amel ef. Mukinovićem, predsjednikom Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla.

Udruženje ilmijje IZ u BiH okuplja imame, profesore medresa i fakulteta, kao i ostale uposlenike Islamske zajednice u BiH. Emanet vođenja ovog Udruženja dobio je Nesib ef. Hadžić, glavni imam Oružanih snaga BiH.

Posjeta Odboru i Medžlisu IZ Kalesija iskorištena je za radni sastanak sa imamima – članovima Odbora Udruženja ilmijje Kalesija te za susret sa glavnim imamom Medžlisa IZ Kalesija Muharem ef. Mešanovićem.

Na početku sastanka predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Kalesija, Muamer ef. Bukvarević, goste je upoznao sa aktivnostima na području Odbora i Medžlisa IZ Kalesija. U nastavku sastanka prisutnim članovima Udruženja obratili su se i musafiri, predsjednici Glavnog i Okružnog odbora, koji su govorili o radu i aktivnostima Udruženja u dosadašnjem periodu, kao i o budućim planiranim projektima.

Na kraju radnog sastanka glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, zahvalio se gostima na posjeti, nakon čega je uslijedila konstruktivna diskusija te ugodno druženje.

(mizkalesija.ba)