ODRŽANA PROŠIRENA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

ODRŽANA PROŠIRENA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Glavni odbor Udruženja ilmijje IZ u BiH 16. juna 2021. godine u Sarajevu je održao redovnu sjednicu, kojoj su pored članova Glavnog odbora prisustvovali i predsjednici Okružnih odbora. Članovi Glavnog odbora su upoznati o projektnim i drugim aktivnostima koje su obilježile period između dvije sjednice, a pored tekućih pitanja razgovaralo se o pitanjima iz socijalnog programa.

Pored redovnih aktivnosti iz nadležnosti Glavnog odbora, predsjednici Okružnih odbora su imali priliku prezentovati aktivnosti i aktuelnosti sa terena. Na sjednici je naglašena i istaknuta važna uloga imama u vrijeme pandemije s obzirom da nijedna džamija, mekteb, medresa, fakultet ili zajednički organizirani islamski obred nije označen kao klaster za širenje zaraze,  u čemu je najvažnija bila uloga imama, koji su i u vanrednim okolnostima prepoznati kao lideri u društvu i Zajednici.

Članovi Glavnog odbora su razmatrali mogućnosti organizacije i održavanja XXII Kulturno-edukativnih i sportskih susreta, te je zaključeno da se do slijedeće sjednice usaglasi prijedlog o lokaciji, obimu i kapacitetu susreta uz praćenje i uvažavanje epidemioloških uvjeta.