ODRŽANA PROŠIRENA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

ODRŽANA PROŠIRENA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Glavni odbor Udruženja ilmijje IZ u BiH 16. juna 2021. godine u Sarajevu je održao redovnu sjednicu, kojoj su pored članova Glavnog odbora prisustvovali i predsjednici Okružnih odbora. Članovi Glavnog odbora su upoznati o projektnim i drugim aktivnostima koje su obilježile period između dvije sjednice, a pored tekućih pitanja razgovaralo se o pitanjima iz socijalnog programa.

Pored redovnih aktivnosti iz nadležnosti Glavnog odbora, predsjednici Okružnih odbora su imali priliku prezentovati aktivnosti i aktuelnosti sa terena. Na sjednici je naglašena i istaknuta važna uloga imama u vrijeme pandemije s obzirom da nijedna džamija, mekteb, medresa, fakultet ili zajednički organizirani islamski obred nije označen kao klaster za širenje zaraze,  u čemu je najvažnija bila uloga imama, koji su i u vanrednim okolnostima prepoznati kao lideri u društvu i Zajednici.

Članovi Glavnog odbora su razmatrali mogućnosti organizacije i održavanja XXII Kulturno-edukativnih i sportskih susreta, te je zaključeno da se do slijedeće sjednice usaglasi prijedlog o lokaciji, obimu i kapacitetu susreta uz praćenje i uvažavanje epidemioloških uvjeta.