OTKAZANI KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI UDRUŽENJA ILMIJJE

OTKAZANI KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI UDRUŽENJA ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Dvadeset drugi kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika IZ u BiH i regionu, koji su trebali biti održani od 22. do 26. augusta 2021. u Crnoj Gori, su otkazani.

Islamska zajednica u Crnoj Gori i Medresa „Mehmed Fatih“ prihvatili su da budu domaćini XXII kulturno-edukativnih i sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice, na kojim bi, uz poštivanje epidemioloških mjera i u reduciranoj formi, pored učesnika iz BiH i dijaspore bili i učesnici iz Crne Gore i Srbije.

Predviđeno je da se susreti održe od 22. do 26. augusta ove godine u Podgorici, Baru i Ulcinju, imajući u vidu ograničenja u vezi s epidemiološkom situacijom u BiH i Crnoj Gori. Vlada Crne Gore danas je donijela nove epidemiološke mjere. Između ostalog granice su i dalje otvorene samo za susjedne države i Sjevernu Makedoniju, preporuka je da časovi traju pola sata, a svadbe i skupovi se mogu organizovati samo uz Covid potvrdu, dok je zabranjeno prisustvo i zadržavanje više od 50 punoljetnih lica na otvorenom javnom mjestu.

U skladu sa navedenim stav Mešihata IZ u Crnoj Gori kao domaćina, te Glavnog odbora Udruženja ilmijje kao organizatora je da se XXII kulturno-edukativni i sportski susreti otkazuju zbog pogoršanje epidemioloških uslova te najnovijih mjera Vlade Crne Gore, zbog kojih se predviđeni kulturno-edukativni i sportski program za preko 190 učesnika nije u mogućnosti organizovati.