NOVE PROMOCIJE KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKI IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“

NOVE PROMOCIJE KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKI IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“

Facebook
LinkedIn
Twitter

U ponedjeljak 25. oktobra 2021. godine u Divanhani Medžlisa islamske zajednice Maglaj promovirana je knjiga „Bosanskohercegovački imami u vrijeme komunizma“, autora dr. Adis-ef. Sultanovića. Knjiga govori o društvenom položaju i djelovanju imama u periodu od 1945. do 1971. godine. O knjizi su govorili autor knjige, kao i Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Glavnog odbora Udruženja Ilmije IZ u BiH.

Domaćini promocije bili su glavni imam Medžlisa IZ Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić i Enver-ef. Vardo, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Maglaj.

Istog dana, promocija je upriličena i u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Doboj, gdje su prisustvovali imami sa područja ovog medžlisa, a domaćini su bili glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović i predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Doboj Senahid ef. Hodžić.

U utorak 26. oktobra promocija ovog vrijednog djela upriličena je i u MIZ Bihać, a predsjednika Udruženja ilmijje te autora djela su ugostili glavni imam MIZ Bihać Mensur-ef. Ćehić i predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Bihać Izet-ef. Šahinović.

Organizator promocije istog dana je bio i MIZ Ključ, a domaćini su bili glavni imam MIZ Ključ Ermin-ef. Vučkić te predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Ključ Zahid-ef. Šahman.

U srijedu, 27. oktobra, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu održan je redovan seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Na seminaru je predstavljeno djelo dr. Adisa Sultanovića, a prikazan je i dokumentarni film „Islam u Bosni: Imamsko breme“, snimljen u produkciji BHRT-a na osnovu djela dr. Sultanovića.