UPRILIČENA POSJETA PENZIONISANIM IMAMIMA MEDŽLISA IZ NOVI TRAVNIK

UPRILIČENA POSJETA PENZIONISANIM IMAMIMA MEDŽLISA IZ NOVI TRAVNIK

Facebook
LinkedIn
Twitter

Motivisani hadisom Muhammeda, a.s., u kome je rekao da ne pripada njegovom ummetu onaj ko nema milosti prema mladima, poštovanja prema starijima, i ko ne poštuje ulemu, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Novi Travnik, Elvir ef. Tolja, sekretar i blagajnik Odbora Mirza ef. Buljubašić, zajedno su sa glavnim imamom MIZ Novi Travnik, Salih ef. Zukićem, posjetili penzionisane imame Medžlisa IZ Novi Travnik, te im tom prilikom uručili skromne hedije.

Posjeta su tradicionalne u okviru obilježavanja godišnjice Udruženja ilmijje, a upriličene su Teufik ef. Begoviću, penzionisanom imamu džemata Grad i glavnom imamu Medžlisa IZ Novi Travnik, Halim ef. Grabusu, penzionisanom imamu džemata Orašac, Sidik ef. Husiću, penzionisanom imamu džemata Trenica i Ređi ef. Sarajliću, penzionisanom imamu džemata Lisac.

U toplini svojih domova, vidno sretni i zadovoljni posjetom srdačno su se obradovali gostima zahvalivši se na ovoj lijepoj gesti.

-Ovom posjetom željeli smo pokazati našim, prvo učiteljima i predvodnicima, a onda kolegama da nisu zaboravljeni. Oni su imamsko breme i ahmediju nosili u jednim posebnim i teškim vremenima. Njihove ahmedije ostale su neuprljane bez obzira na stanje  u kojem su radili i djelovali – zajednička je poruka svih učesnika ove hairli akcije, koji su na kraju uputili dovu Gospodaru za zdravlje i ugodan život imamima penzionerima koji su obilježili jedan značajan period na području MIZ Novi Travnik.