PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE NESIB EF. HADŽIĆ GOST HATIB U NOVOJ GRADSKOJ ”VALI RECEP YAZICIOGLU” DŽAMIJI / MIZ MAGLAJ

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE NESIB EF. HADŽIĆ GOST HATIB U NOVOJ GRADSKOJ ”VALI RECEP YAZICIOGLU” DŽAMIJI / MIZ MAGLAJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

Gost hatib u Novoj gradskoj „Vali Recep Yazicioglu“ džamiji u Maglaju u petak 03. decembra 2021. godine bio je predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib ef. Hadžić.

Dobrodošlicu predsjedniku Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžiću i sekretaru GO Udruženja ilmijje Edin ef. Spahiću uputili su Nevres ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Maglaj, Šemsudin ef. Čizmić, imam Nove gradske džamije te blagajnik džemata Novi Grad Maglaj g. Esad Bajrić.

Nesib ef. Hadžić se velikom broju džematlija Nove gradske džamije obratio i prije džume-namaza, povodom 16. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te je tom prilikom predstavio Vojno muftijstvo kao dio vjerske službe u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine koje svojim svakodnevnim aktivnostima doprinosi cjelokupnom odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine. Glavni imam OS BiH je poručio kako je cilj pružiti podršku vjerskom životu muslimana kako bi isti bili spremni punim kapacitetom učestvovati u preuzetim poslovima u sistemu odbrane na svim nivoima gdje su raspoređeni, poručivši kako jake Oružane snage Bosne i Hercegovine su naš snažni oslonac na koji se uz Božiju pomoć uvijek možemo i trebamo osloniti.

U svojoj hutbi Nesib ef. Hadžić je govorio o potrebi za iskrenim vjerovanjem i ispravnim razumijevanjem islama.