PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE GOST REDOVNOG SEMINARA ZA IMAME MEDŽLISA IZ SARAJEVO

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE GOST REDOVNOG SEMINARA ZA IMAME MEDŽLISA IZ SARAJEVO

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu, 8. decembra 2021. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu održan je redovan seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

Na početku seminara glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić je poselamio prisutne i govorio o aktuelnim pitanjima vezanim za rad Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove, pohvalivši svakodnevnu brigu imama o vjerskom životu u džematima.

Na seminaru je kao gost bio prisutan Nesib-ef. Hadžić, glavni imam Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je govorio o strukturi, organizaciji i načinu realizacije vjerskih i drugih redovnih aktivnosti koje vojni imami svakodnevno sprovode. On se, također, zahvalio Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo na saradnji i podršci koju u kontinuitetu pruža aktivnostima i projektima Muftijstva vojnog.

Obzirom da je Nesib-ef. Hadžić i predsjednik Udruženja Ilmijje upoznao je imame također, o poduzetim aktivnostima na poboljšanju statusno-pravnih pitanja imama, trenutnim projektima i aktivnostima, te planovima u narednoj godini.