PROMOCIJA KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKI IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“ U BUGOJNU I VITEZU

PROMOCIJA KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKI IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“ U BUGOJNU I VITEZU

Facebook
LinkedIn
Twitter

U prostorijama Medžlisa IZ Bugojno, u utorak 07. decembra, upriličena je promocija djela “Bosanskohercegovački imami u vrijeme komunizma – društveni položaj i djelovanje imama u Bosni i Hercegovini od 1945. do 1971. godine” autora dr. Adis ef. Sultanovića. Ovoj promociji su prisustvovali imami Medžlisa IZ Bugojno te imami Medžlisa IZ Gornji Vakuf.

Promotori knjige bili su autor i predsjednik Udruženja Ilmijje Nesib ef. Hadžić, a ulogu moderatora je imao glavni imam MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmić, koji je bio i domaćin promocije zajedno sa glavnim imamom MIZ Gornji Vakuf Hidajet ef. Polovinom te Mehom ef. Avdićem, predsjednikom Odbora Udruženja ilmijje Bugojno.  

Istog dana, promocija ovog djela je upriličena i u prostorijama Medžlisa IZ Vitez, gdje je domaćin bio predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Vitez Mihnet ef. Mehmedović. Promociji u Vitezu su prisustvovali imami ovog medžlisa, te imami sa područja Medžlisa IZ Novi Travnik na čelu sa glavnim imamom Salih ef. Zukićem te članom GO Udruženja ilmijje Elvir ef. Toljom.