DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI FIN-u

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE U POSJETI FIN-u

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu, 8. decembra 2021. godine, delegacija Udruženja ilmijje u sastavu Nesib ef. Hadžić, predsjednik, hafiz dr. Elvir Duranović, urednik časopisa „Novi Muallim“, Amir Zimić, stručni saradnik za pravne i administrativne poslove i Edin ef. Spahić, sekretar GO Udruženja ilmijje posjetili su Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Delegaciju Udruženja ilmijje su ugostili, prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka, prof. dr. Ahmet Alibašić, prodekan za nastavu, prof. dr. Zehra Alispahić, prodekanesa za naučno-istraživački rad, prof. dr. Nedim Begović, prodekan za kvalitet i gđa Emina Muderizović, sekretar fakulteta.

U ugodnoj atmosferi predstavnici ove dvije institucije su razgovarali o saradnji i zajedničkim projektima. Posebno se razgovaralo o formiranju Okružnog odbora Udruženja ilmijje koji bi obuhvatao sve institucije Rijaseta IZ u BiH te još boljoj međusobnoj saradnji i doprinosu stručnom i indexiranom časopisu „Novi Muallim“, čija tematska osnova istraživanja i zanimanja predstavlja islamsko obrazovanje i odgoj u okviru vjerske pouke, srednjih vjerskih škola (medresa), islamskih pedagoških fakulteta i Fakulteta islamskih nauka.

Posjeta je okončana razmjenom vrijednih izdanja ove dvije institucije, čiji predstavnici su se obavezali na jačanje saradnje kroz različite projekte koji se sprovode na obostrano zadovoljstvo.