PREDSJEDNIK SABORA IZ U BIH POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

PREDSJEDNIK SABORA IZ U BIH POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Predsjednik Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini g. Safet Softić boravio je u posjeti Udruženju ilmijje IZ u BiH. Predsjednika najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela Islamske zajednice u BiH, u srijedu 26. januara 2022. godine, primio je predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib ef. Hadžić, u društvu sa sekretarom Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin ef. Spahićem.

Predsjednik Udruženja ilmijje je nakon izraza dobrodošlice upoznao predsjednika Sabora o glavnim aktivnostima Udruženja ilmijje u proteklom periodu, planovima u budućnosti, ali i izazovima sa kojima se Udruženje susreće u svome radu.

Predsjednik Softić je pohvalio djelovanje Udruženja ilmijje u različitim sferama poručivši „kako su upravo imami ti koji su mnogo doprinijeli i još uvijek doprinose, kako Islamskoj zajednici tako i Domovini.“

Predsjednik Sabora se zahvalio na pozivu uputivši riječi podrške svim članovima Udruženja ilmijje koji vrijedno rade na očuvanju Domovine i Zajednice te naših zajedničkih vrijednosti. Nakon zahvale na ovoj značajnoj posjeti, predsjednik Hadžić je predsjedniku Softiću uručio nekoliko najznačajnijih izdanja Udruženja ilmijje IZ u BiH.