MUFTIJA MOSTARSKI POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

MUFTIJA MOSTARSKI POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 01. februara 2022. godine muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović u pratnji predsjednika Medžlisa IZ Mostar mr. Džafera Alića posjetio je Udruženje ilmijje IZ u BiH. Goste iz Mostara primio je predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić u društvu sekretara Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin ef. Spahića.

Predsjednik Hadžić je goste upoznao o projektima koje je realiziralo Udruženje ilmijje, posebno se zahvalivši muftiji Dedoviću na značajnoj podršci koju muftija pruža u realizaciji svih projekata na području Muftijstva mostarskog. Također, razgovaralo se o implementaciji projekata koje će Udruženje ilmijje u saradnji sa Muftijstvom mostarskim i Okružnim odborom Udruženja ilmijje Mostar realizovati u narednom periodu.

Muftija mostarski mr. Dedović, naglasio je važnost djelovanja Udruženja ilmijje kao misijsko-staleškog udruženja kroz koje se afirmiše imamski poziv, posebno istaknuvši edukativne projekte za imame, ali i podršku imamima kroz socijalni program.

Muftija Dedović je podcrtao kako će Udruženje ilmijje imati posebno važnu ulogu pred izazovima na koje će imami nailaziti u narednom periodu.