ODRŽANA 14. SJEDNICA GO UDRUŽENJA ILMIJJE: SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ZAKAZANA ZA 22. MART 2022. GODINE

ODRŽANA 14. SJEDNICA GO UDRUŽENJA ILMIJJE: SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ZAKAZANA ZA 22. MART 2022. GODINE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 23. februara 2022. godine u Sarajevu je pod predsjedavanjem Nesib ef. Hadžića održana 14. sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, a članovi Glavnog odbora su raspravljali o aktivnostima realiziranim između dvije sjednice. U okviru priprema za redovnu godišnju Skupštinu Udruženja ilmijje, posebno su analizirani Nacrt Izvještaja o radu GO za 2021. godinu te Nacrt Finansijskog izvještaja GO za 2021. godinu.

Utvrđen je Nacrt Plana i programa rada GO za 2022. godinu te Finansijski plan i program rada GO za 2022. godinu. Odlučeno je da će se redovna godišnja Skupština Udruženja ilmijje održati 22. marta u Sarajevu.

Također je razmatrano i pitanje održavanja XXII Kulturno-edukativnih i sportskih susreta, te je formiran tim koji će u što skorije vrijeme procijeniti lokaciju i vrijeme održavanja Susreta, koji se zbog pandemijskih uslova dvije godine nisu održali. Za predsjednika Odbora za sport Udruženja ilmijje izabran je član GO Salih ef. Grabus.

Pod tekućim pitanjima raspravljalo se o više aktuelnih pitanja, a razgovaralo se i o pitanjima iz socijalnog programa.