SASTANAK PREDSJEDNIKA UDRUŽENJA ILMIJJE SA IMAMIMA OKRUŽNOG ODBORA BIHAĆ UZ PROMOCIJU DJELA „BH. IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“

SASTANAK PREDSJEDNIKA UDRUŽENJA ILMIJJE SA IMAMIMA OKRUŽNOG ODBORA BIHAĆ UZ PROMOCIJU DJELA „BH. IMAMI U VRIJEME KOMUNIZMA“

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 02. marta 2022. godine u amfiteatru Čaršijske džamije u Prijedoru, u organizaciji Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać te dva Medžlisa, Prijedor i Kozarac upriličena je promocija knjige dr. Adisa Sultanovića, “Bosanskohercegovački imami  u vrijeme komunizma u periodu 1945-1971.”, te radni sastanak sa imamima.

Na početku same promocije prisutne je u program uveo predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać Omer-ef. Redžić, izrazivši zahvalnost i zadovoljstvo što je mogao ugostiti kolege imame. Glavni imam Medžlisa IZ Prijedor Benjamin-ef. Hodžić je kao domaćin poselamio musafire te također izrazio zadovoljstvo prilikom za druženje.

Promotori djela su bili sam autor te predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić koji se u svom obraćanju osvrnuo na nekadašnji status imama, kao i njihov današnji radno-pravni položaj.

Promociji su prisustvovali glavni imami Medžlisa Prijedor i Kozarac Benjamin-ef. Hodžić i hafiz Amir-ef. Mahić te imami sa područja Medžlisa Prijedor, Kozarac, Sanski Most, Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa.