SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE: XXII KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI OD 27. DO 30. JUNA U SARAJEVU

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE: XXII KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI OD 27. DO 30. JUNA U SARAJEVU

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 09. marta 2022. godine u Sarajevu je održana XV po redu sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH, kojoj su pored članova Glavnog odbora prisustvovali i predsjednici Okružnih odbora Udruženja ilmijje.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, a članovi Glavnog odbora su raspravljali o aktivnostima realiziranim između dvije sjednice. Predsjednici Okružnih odbora Udruženja ilmijje su prezentovali Izvještaje o radu u 2021. godini.

Na sjednici se razgovaralo i o organizaciji XXII Kulturno-edukativnih i sportskih susreta Udruženja ilmijje, koji će se ove godine održati u periodu od 27. do 30. juna 2022. godine u Sarajevu, a domaćini će biti Muftijstvo sarajevsko, Medžlis IZ Sarajevo i Okružni odbor Udruženja ilmijje Sarajevo.

Razgovaralo se o pripremama za sjednicu Skupštine Udruženja ilmijje, koja će biti održana u utorak 22. marta u Sarajevu, kao i o pripremama za Kalendar Udruženja ilmijje za 2023. godinu.  

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta IZ u BiH, koji je predstavio aktivnosti Ureda uputivši zahvalnost članovima Glavnog odbora, predsjednicima Okružnih odbora i svim imamima na redovnom doprinosu akcijama prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.