SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE ODRŽANA U MOSTARU

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE ODRŽANA U MOSTARU

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 31. maja 2022. godine u Mostaru je održana XVI po redu sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH, kojoj su pored članova Glavnog odbora prisustvovali muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović i drugi gosti. S obzirom da je sjednica organizirana na Dan bijelih traka, članovi GO su proučili Jasin-i-šerif i fatihe u znak sjećanja na 3.176 ubijenih Prijedorčana, ali i šehida i boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata u Podveležju, posjetivši Šehidsko spomen-obilježje “Pet zlatnih ljiljana”, izgrađeno 2006. godine.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, a članovi Glavnog odbora su raspravljali o aktivnostima realiziranim između dvije sjednice. Na sjednici se razgovaralo i o organizaciji i završnim pripremama za održavanje XXII Kulturno-edukativnih i sportskih susreta Udruženja ilmijje, koji će se ove godine održati u periodu od 27. do 30. juna 2022. godine u Sarajevu.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović, koji je govorio o stanju i perspektivama na području ovog muftijstva. Članovima Glavnog odbora su se obratili i glavni imama MIZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić, te predsjednik IO MIZ Mostar mr. Džafer Alić, koji je gostima predstavio Vakufski kompleks KALIMA RESORT-a u kojem je sjednica i održana, te ostale turističke kapacitete sa kojima raspolaže MIZ Mostar.

Sjednici i ugodnom druženju u ovom prelijepom kompleksu u Podveležju su prisustvovali i Nihad ef. Ahmetović, predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Mostar, Mustafa ef. Jelovac, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Mostar, Sadet ef. Bilalić, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Trebinje/Nevesinje/Bileća/Gacko i Ammar Čavčić, direktor Kalima Resorta.