UDRUŽENJE ILMIJJE: KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI OD 27. DO 30. JUNA

UDRUŽENJE ILMIJJE: KULTURNO-EDUKATIVNI I SPORTSKI SUSRETI OD 27. DO 30. JUNA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Ovogodišnji 22. kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice bit će održani u Sarajevu od 27. do 30. juna 2022. godine, a domaćini će biti Glavni odbor (GO) Udruženja ilmijje, Muftijstvo sarajevsko i Medžlis Sarajevo.

U okviru ovih susreta bit će održani brojni kulturno-edukativni sadržaji, poput predavanja, druženja i posjeta znamenitostima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

U okviru sportskog programa 22. Susreta, bit će održana tradicionalna takmičenja u futsalu, košarci, odbojci, atletici, stonom tenisu, šahu i streljaštvu.

Očekuje se da će na ovogodišnjim susretima učestvovati oko 250 imama, predstavnika svih okružnih odbora Udruženja ilmijje, odnosno uposlenika Rijaseta, muftijstava, medžlisa i institucija IZ u BiH, Mešihata IZ u Srbiji, kao i Islamske zajednice u Crnoj Gori, raspoređenih u 13 ekipa.

Takmičenja će se održavati u KSC „Skenderija“, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, dvorani Hotela „Hills“, te prostorijama “Gazi Husrev-begove medrese”, koja će ugostiti sve učesnike.

Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje, iskazao je zadovoljstvo što Glavni odbor ove godine može nastaviti sa svojim tradicionalnim projektima, imajući u vidu da prethodne dvije godine susreti nisu održani zbog pandemije korona virusa.

– Radujemo se ovogodišnjim susretima sa imamima, jer su ovi susreti jedna od rijetkih prilika za druženje, rekreaciju, upoznavanje i razmjenu iskustava među imamima, članovima Udruženja ilmijje i uposlenicima IZ u BiH i regionu – istakao je Hadžić.

Okupljanje učesnika planirano je za nedjelju 26. juna, a svečana ceremonija otvaranja 22. Kulturno-edukativnih i sportskih susreta bit će održana u ponedjeljak 27. juna u 10.00 sati u KSC “Skenderija”.

Nakon otvaranja bit će upriličena i revijalna futsal utakmica između Reprezentacije ilmijje i ekipe “Ilmijjini ljiljani”.

Prvog dana počinju takmičenja u futsalu, košarci i odbojci, dok će se takmičenja u ostalim disciplinama dešavati u narednim danima, sve do četvrtka 30. juna 2022. godine, kada su predviđeni finalni susreti u timskim sportovima i proglašavanje najboljih koje očekuje diplome, pehari i medalje, kao i zatvaranje susreta.

Ove susrete od 1998. godine organizuje i priprema Udruženje ilmijje i Odbor za sport Udruženja ilmijje, čija je ideja vodilja bila i ostala druženje i upoznavanje uz kulturno-edukativne i neizostavne sportske aktivnosti.