BOSANSKA KOSTAJNICA: NAUČNI SKUP “ULOGA I ZNAČAJ IMAMA U PROCESU POVRATKA” 18. JANUARA

BOSANSKA KOSTAJNICA: NAUČNI SKUP “ULOGA I ZNAČAJ IMAMA U PROCESU POVRATKA” 18. JANUARA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Naučni skup “Uloga i značaj imama u procesu povratka” bit će održan u Bosanskoj Kostajnici 18. januara, u organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Izlagači na ovom skupu će biti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, Hasan ef. Makić, dr. Elvir Duranović, dr. Hikmet Karčić, mr. Kenan Efendić, hafiz mr. Ahmir-ef. Mahić, Omer-ef. Redžić, Mustafa-ef. Ihtijarević i Hariz-ef. Ahmić.

Naučni skup se organizuje u okviru istoimene manifestacije Udruženja ilmijje, a koja ima za cilj afirmaciju uloge i značaja imama u bosanskohercegovačkom društvu, a pogotovo imama koji su bili pioniri u povratku, a nekada i najznačajnija karika u ovom procesu.

Manifestacija je otvorena naučnim skupom u Stocu 22. decembra, a nakon naučnog skupa u Bosanskoj Kostajnici, slični skupovi će biti upriličeni i na području Muftijstva tuzlanskog, te u Sarajevu.

Manifestacija je zajednički projekat Udruženja ilmijje te Mostarskog, Bihaćkog i Tuzlanskog muftijstva, a podršku pri realizaciji pruža Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem.

Generalni medijski pokrovitelj je Media centar Islamske zajednice u BiH.