SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE ODRŽANA U SARAJEVU

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE ODRŽANA U SARAJEVU

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 08. marta 2023. godine u prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice u BiH održana je 21.  po redu sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH.

Na sjednici su usvojeni zapisnik sa sjednice u Stocu, te zapisnik sa prethodne online sjednice. Članovi Glavnog odbora su raspravljali o aktivnostima realiziranim u periodu decembar 2022. – mart 2023. godine. Na sjednici se uz kratak rezime razgovaralo i o četverogodišnjem radu Glavnog odbora u aktuelnom sazivu, čija je ovo bila posljednja sjednica. Zaključeno je kako je Glavni odbor radom, odnosom i projektima odgovorio spram povjerenja koje mu je dato na Skupštini, uprkos dvije pandemijske godine, u okviru kojih su okončana i dva historijska projekta: Projekat sanacije i rekonstrukcije Spomen obilježja imamima šehidima te Poema o bijelom bosanskom šehidu.

Članovi Glavnog odbora su od strane predsjednika Glavne izborne komisije Udruženja ilmijje, Amel ef. Mukinovića, informisani o okončanim, prvoj i drugoj prvoj fazi izbornog procesa unutar Udruženja ilmijje te trećoj završnoj fazi koja je u toku i koja će se okončati na izbornoj sjednici Skupštine, koja je planirana za 15. mart 2023. godine, kada će se birati predsjednik Udruženja ilmijje, predsjedavajući Skupštine, članovi Glavnog odbora te kandidati za ostala tijela Udruženja ilmijje.

Članovi Glavnog odbora su također usvojili ponuđene izvještaje: Izvještaj o radu GO u 2022. godini, Finansijski izvještaj za 2022. godinu te Plan i program rada za 2023. godinu.

Pod tekućim pitanjima raspravljalo se o više aktuelnih pitanja, a razgovaralo se i o pitanjima iz socijalnog programa.