UDRUŽENJE ILMIJJE: ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

UDRUŽENJE ILMIJJE: ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nakon 1. izborno-izvještajne sjednice Skupštine Udruženja ilmijje, koja je održana 15. marta u Sarajevu, u petak 17. marta 2023. godine u Studentskom centru IZ u BiH održana je i prva sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH u novom sazivu.

Nesib-ef. Hadžić, koji je ponovo  izabran za predsjednika Udruženja ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini sazvao je 1. konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora u novom sazivu: Sanid ef. Terzić, Arif ef. Erdić, hafiz Ahmedin ef. Bećirspahić, hafiz Sadik ef. Fazlagić, Mustafa ef. Agić, Elvir ef. Tolja, Samir ef. Camić, Salih ef. Grabus, Ismet ef. Burajić, Mersudin ef. Memiš i Bekir ef. Šabić.

Na sjednici se obratio predsjednik Nesib ef. Hadžić, uputivši čestitku novoizabranim članovima Glavnog odbora u mandatu 2023-2027. godina, nakon čega je novoizabrani predsjednik Skupštine Udruženja ilmijje Safet-ef. Karahmetović, predsjedniku i novoizabranim članovima GO dodjelio odluke Skupštine o izboru.

U okviru prve konstituirajuće sjednice, tajnim glasanjem za potpredsjednike Glavnog odbora su izabrani Mustafa ef. Agić iz Kaknja (Okružni odbor Sarajevo) te Arif ef. Erdić iz Velike Kladuše (Okružni odbor Bihać).  Na sjednici su također razmatrana aktuelna pitanja u skladu sa Planom i programom rada Udruženja.