PREDSJEDNIK OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BIHAĆ ODRŽAO SASTANAK SA ČLANOVIMA ODBORA BOSANSKI NOVI/BOSANSKA KOSTAJNICA

PREDSJEDNIK OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BIHAĆ ODRŽAO SASTANAK SA ČLANOVIMA ODBORA BOSANSKI NOVI/BOSANSKA KOSTAJNICA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać Selmir ef. Hurić, u prostorijama Medžlisa IZ-e Bosanski Novi, održao je radni sastanak sa članovima Odbora Udruženja ilmijje Bosanski Novi/Bosanska Kostajnica, sa ciljem da se postojeće stanje dovede u normalno funkcionisanje, te da i ovaj odbor djeluje u svom punom kapacitetu.

Određeni parametri su doprinijeli da je došlo do stagnacije u radu, te su svi učesnici sastanka  izrazili nadu da takvih zastoja u budućnosti neće biti. Dosadašnji predsjednik ovog odbora Emir ef. Nuhić, zbog zauzetosti svojim profesionalnim obavezama, više nije u mogućnosti obnašati ovu poziciju, te se pristupilo izboru novog predsjednika.

U prisustvu sedam članova ovog odbora, aklamativnim glasanjem za predsjednika Odbora Udruženja ilmijje Bosanski Novi/Bosanska Kostajnica izabran je Muhjiddin ef. Hodžić, dok će poziciju sekretara obavljati Uzeir ef. Mlivo. Delagat u Skupštini Udruženja ilmijje BiH je Elvir ef. Vakufac.

Pored izbora novog rukovodstva, razgovaralo se i o potrebi promovisanja uloge imama, očuvanju digniteta imama, posebno u entitetu RS. Članovi ovog odbora su izglasali i odluku o mjesečnoj članarini, a nakon radnog dijela sastanka obavljena je ikindija-namaz u Čaršijskoj džamiji u Bosanskom Novom, a poslije ikindije i zajednička kahva.

Posebna zahvalnost je izražena domaćinu sastanka, glavnom imamu MIZ Bosanski Novi i MIZ Bosanska Kostajnica Haris ef. Ahmiću.