ZAVRŠENA 11. SEZONA FAIR PLAY LIGE – ILMIJJINIM LJILJANIMA DRUGO MJESTO

ZAVRŠENA 11. SEZONA FAIR PLAY LIGE – ILMIJJINIM LJILJANIMA DRUGO MJESTO

Facebook
LinkedIn
Twitter

U subotu 17. juna spuštena je zavjesa na 11. izdanje malonogometne Fair Play lige, a u Sportskoj dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu je odigrana završnica za sezonu 2023.

Trofej pobjednika je pripao ekipi SenSu Al Hana, koja je tako odbranila titulu prvaka osvojenu prošle godine te došla do treće zlatne medalje Fair Play lige.

U finalnom meču SenSu Al Hana je bio prejak za Ilmijjine Ljiljane te je ostvario pobjedu rezultatom 4:1.Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, a kada su Davor Marković te Sead Zećo sa dva pogotka donijeli vodstvo svojoj ekipi od 3:0. U drugom dijelu je Sanin Mulić vratio tračak nade Ljiljanima, no sve dileme o šampionu rješava Sead Zećo, najbolji igrač Fair Play lige u ovoj sezoni, a koji je kompletirao svoj het-trik za konačnih 4:1.

Treće mjesto je pripalo momčadi Frisa Uniteda, a koja je savladala SD Nedžarići poslije duge penal serije.

Najbolji igrač sezone je Sead Zećo koji je predvodio SenSu Al Hana do titule prvake. Laskavo priznanje za najboljeg strijelac je pripalo Abdullahu Zahiragiću koji je nosio dres Frisa Uniteda sa 17 pogodaka.  Njegovom saigraču Sedinu Ibrahimoviću je pripao epitet najboljeg golmana,

U uvodu završnice Fair Play lige odigrane su i finalne utakmice Junior Cupa i Veteran Cupa. U finalu sedme sezone Junior Cupa momčad GFC Junior je sa 2:1 savladala Liten čime je odbranila naslov osvojen prošle godine.

U subotu je odigrano i finale premijernog izdanja Veteran Cupa, a ekipa SU Futuro je bila uvjerljiva sa 7:0 protiv MNK Crni Labud.

Za ekipu Ilmijjinih Ljiljana, koju su sa klupe predvodili Harun Smajlović i Muhamed Okić ove sezone nastupali su: Mersad Žunić, Alija Mehić, Smajo Ibrahimović, Muamer Solo, Edin Palić, Sanin Mulić, Tarik Karišik, Ibrahim Palić, Bakir Mujetekić, Muhamed Aid Idir, Zejd Tvrtković, Nezir Aletić i Sead Šmigalović.