ISTANBUL: BOGAT PROGRAM I ODLIČNA ORANIZACIJA KULTURNO-EDUKATIVNIH I SPORTSKIH SUSRETA ČLANOVA UDRUŽENJA ILMIJJE I UPOSLENIKA ISLAMSKE ZAJEDNICE

ISTANBUL: BOGAT PROGRAM I ODLIČNA ORANIZACIJA KULTURNO-EDUKATIVNIH I SPORTSKIH SUSRETA ČLANOVA UDRUŽENJA ILMIJJE I UPOSLENIKA ISLAMSKE ZAJEDNICE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U okviru 23. kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice koji se ove godine održavaju u Istanbulu u Turskoj odigrane su finalne utkamice u futsalu, odbojci stonom tenisu i šahu, a danas se tokom dana očekuje proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada.

Susretima prisustvuje više od 200 imama, predstavnika svih okružnih odbora Udruženja ilmijje, odnosno uposlenika muftijstava, medžlisa i institucija Islamske zajednice (IZ) u BiH, Mešihata IZ u Srbiji, te ekipa uposlenika institucija Rijaseta u BiH, raspoređenih u 11 ekipa.

Hafiz Špendi Fidani, uposlenik Studentskog centra Islamske zajednice u BiH, član je ekipe Rijaseta Islamske zajednice.

– Imam obavezu da iskažem zahvalnost na odlično organiziranim sportsko-edukativnim susretima i bogatom programu. Nisu ovo samo takmičenja, nego i prilika da upoznamo kolege. Vjerujem da će ovakvi susreti poboljšati saradnju institucija Islamke zajednice i njenih uposlenika na svim nivoima – kazao je Fidani.

Hafiz Saudin Gobeljić predstavlja Muftijstvo tuzlansko i kaže da mu je posebno drago što je dio ovih susreta.

– Potrebno je da se mi imami i češće susrećemo, okupljamo, razgovaramo i družimo, i da dijelimo iskustva, s ciljem postizanja još boljih rezultata u našem radu – kazao je hafiz Gobeljić.

Nakon jučerašenjeg programa učesnici susreta su posjetili općinu Uskudar, gdje su večerali sa zamjenikom predsjednik Onder organizacije Enesom Hibe, zatim krstarili Bosforom, te posjetili Čamildža džamiju, gdje su klanjali akšam i jaciju namaz.

Domaćin susreta je Glavni odbor Udruženja ilmijje, u saradnji sa organizacijom Ilim Yayma Cemiyeti, a takmičenja su održana u kompleksu “Mehmet Emin Sarac” na Bašakšehiru, gdje su učesnici i smješteni.