DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA „MEHMET EMIN SARAÇ“ G. RAMAZAN IŞIK POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA „MEHMET EMIN SARAÇ“ G. RAMAZAN IŞIK POSJETIO UDRUŽENJE ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 01. augusta 2023. godine, direktor Studentskog centra „Mehmet Emin Saraç“  na Başakşehiru (Istanbul) g. Ramazan Işik,  posjetio je Udruženje ilmijje IZ u BiH. Tom prilikom g. Işika su primili predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić i sekretar GO Edin ef. Spahić.

G. Işik je direktor Studentskog centra „Mehmet Emin Saraç“ u Istanbulu, koji djeluje u okviru fondacije „İlim Yayma Cemiyeti“, i on je zajedno sa svojim saradnicima ugostio 230 bh. imama i uposlenika IZ u BiH i regionu u okviru 23. Kulturno-edukativnih i sportskih susreta Udruženja ilmijje, koji su održani u Istanbulu od 01-05. jula 2023. godine.

Predsjednik Hadžić se gostu još jednom zahvalio na sjajnoj saradnji u okviru realizacije 23. Kulturno-edukativnih i sportskih susreta, iskazavši radost zbog mogućnosti da Udruženje ilmijje ugosti g. Işika i njegovu porodicu u BiH. G. Işik je uputio riječi zahvalnosti na pozivu i prilici da posjeti BiH i uživa u njenim ljepotama.

U okviru višednevnog boravka u BiH g. Işik je obišao nekoliko bh. gradova i institucija IZ u BiH, a zajedno sa sekratarom GO Edin ef. Spahićem gostovao je i u popodnevnom programu radija BIR, gdje je predstavio rad i djelovanje Studentskog centra „Mehmet Emin Saraç“ te fondacije „İlim Yayma Cemiyeti“.