111 GODINA UDRUŽENJA ILMIJJE: PROMOCIJA KNJIGE “IMAMI SREBRENICE 1992-1995: MEMORIZACIJA KAO ZAVJET I OPOMENA” U SRIJEDU 20. SEPTEMBRA

111 GODINA UDRUŽENJA ILMIJJE: PROMOCIJA KNJIGE “IMAMI SREBRENICE 1992-1995: MEMORIZACIJA KAO ZAVJET I OPOMENA” U SRIJEDU 20. SEPTEMBRA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Program obilježavanja 111. godišnjice Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini počinje u srijedu 20. septembra, od 14.30 sati, promocijom knjige “Imami Srebrenice 1992-1995 – memorizacija kao zavjet i opomena” autora Alija-ef. Jusića.

Promocija knjige će biti održana u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, a o knjizi će, osim autora, govoriti doc. dr. Šefko Sulejmanović i prof. Osman Halilović.

Učešće u programu će uzeti i glumac Irfan Kasumović i prof. Nihad Ibrišević, a moderator će biti Emir Šečić.

Knjiga “Imami Srebrenice 1992 – 1995: Memorizacija kao zavjet i opomena”, nastala je iz ljudske potrebe i moralne obaveze autora da prenese nama i budućim naraštajima ono što se događalo u Srebrenici i oko Srebrenice tokom agresije na nezavisnu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine.

Alija-ef. Jusić, džematski imam u Potočarima kod Srebrenice i glavni imam Odbora Islamske zajednice Srebrenica tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, bio je neposredni svjedok događanja o kojima piše u ovoj knjizi.

Svjedočenje autora ove knjige jedno od najautentičnijih štiva o životu i stradanju imama na ovom dijelu bosanskohercegovačke grude, pisano perom neposrednog svjedoka mnogih događanja u Srebrenici i oko Srebrenice, a najviše onih jezivo bolnih, nepojmljivih zdravom ljudskom umu i civiliziranom svijetu. Stoga je ova knjiga, ovakva kakva jeste, i morala biti objavljena i predstavljena svekolikoj javnosti.